İhbar Süreleri

Feshedilecek iş sözleşmesinde işçinin; a) İşi altı aydan az sürmüş ise, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra, b) İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş ise, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra, c) İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş ise, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra, d) İşi üç yıldan fazla … Devamını oku…

İhbar Tazminatı Hesaplaması

İşçi A’nın son günlük brüt ücretinin 40,00 TL olduğunu, işyerinde 3,5 yıldır çalıştığını ve sözleşmesinin ihbar sürelerine uyuşmaksızın feshedildiğini varsayalım. Bu durumda; 1)İşçi A’nın sözleşmesinin feshinde bildirim süresi kıdemi 3 yıldan fazla olduğu için 8 haftadır. 8×7=56 günlük ücreti tutarında ihbar tazminatı ödenmelidir. 2)İşçi A’nın son günlük brüt ücreti 40 TL’dir. 40,00 TLx56=2.240,00 TL’dir. Bu … Devamını oku…

İhbar Tazminatı ve Hesaplaması

İhbar Tazminatı nedir? Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir. Kanunda düzenlenmiş olan bu sürelere riayet edilmeden sözleşme feshedilirse, sözleşmeyi fesheden taraf diğer tarafa ihbar tazminatı öder. İhbar Süreleri (Önelleri) : İş sözleşmeleri; a) İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra, b) … Devamını oku…